Seminar: Chocolate Manufacturing: Practical Introduction Course // ZDS - Die Süßwaren-Akademie

Chocolate Manufacturing: Practical Introduction Course PEC 802

This ‘bean to bar’ chocolate course gives insights into industrial chocolate manufacturing. The characteristics of raw materials and their impact on product quality and the technology of producing chocolate products are in focus. The participants get to know the stages of chocolate production from cocoa bean processing to cocoa liquor and chocolate mass manufacture.

Main focus:

•  Raw materials and recipes

•  Winnowing, roasting, grinding, conching, tempering 

•  Production of dark, milk and white chocolate

•  Standard and alternative processes

•  Molding and enrobing techniques

•  Hollow figures, filled chocolates

•  Production problems and solutions

 

Target audience:

•  Employees of chocolate and confectionery industry:
Production staff, product development, quality assurance, marketing, sales staff

• Employees from raw material and machinery suppliers

 

Verwendete Schlagwörter: #chocolate,#introduction,#English,#practical course

Termin(e)1

04.06.2018 – 08.06.2018  |  Solingen

Chocolate Manufacturing: Practical Introduction Course

Beginn:

04.06.2018 | 09:00 Uhr

Ende:

08.06.2018 | 15:00 Uhr

Trainer

Ort:

ZDS - Die Süßwaren-Akademie
De-Leuw-Str. 3-9
42653 Solingen

Maximale Teilnehmeranzahl

15 Teilnehmer im gesamten Seminar
3 Teilnehmer  je Unternehmen

Sprache(n):

  • EN

Teilnahmegebühr

2.495,00 €

Reduzierte Teilnahmegebühr (nur für Mitglieder der ZDS e.V.)

1.975,00 €

Leistungen

  • Course documentation on USB flash card
  • Refreshments: snacks and drinks
  • Lunch and dinner at the ZDS refectory

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Wir helfen gerne weiter

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ZDS - Zentralfachschule der Deutschen Süßwarenwirtschaft e.V.
De-Leuw-Str. 3 - 9
42653 Solingen
T. +49 (0) 212 / 59 61-35
info(at)zds-solingen(dot)de

 

 

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