Chocolate Manufacturing: Practical Introduction Course PEC-702 Seminar abgelaufen

This theoretical and practical course gives an insight into chocolate manufacturing: The characteristics of the raw materials, how they are processed as well as the technology of producing chocolate products.

In this course the participants get to know the stages of chocolate production in theory and practice. This includes cocoa bean processing, cocoa liquor and chocolate mass manufacture with tempering, moulding, enrobing as well as the production of chocolate with centers and fillings. Recipes and modern production techniques are presented in detail.

Theoretical and practical topics
• Dark, milk and white chocolate and couverture
• Dark, milk and white coatings
• Chocolate hollow figures
• Moulded and enrobed products

Who should attend?
• Employees in the chocolate confectionery industry, who are starting their career or wish further
   training in the field of chocolate.
• Members of the marketing and sales department of the chocolate confectionery industry, who want to
   complete their knowledge.
• Technical service and support staff of raw material and machinery industries.

General information
The practical parts take place in the ZDS's own pilot plants.

 

 

Verwendete Schlagwörter: English,Chocolate,Hollow figures

Termin(e)1

15.05.2017 – 19.05.2017  |  Solingen

Chocolate Manufacturing: Practical Introduction Course

Beginn:

15.05.2017 | 09:30 Uhr

Ende:

19.05.2017 | 13:00 Uhr

Trainer

Referent(en):

Ort:

ZDS - Die Süßwaren-Akademie
De-Leuw-Str. 3-9
42653 Solingen

Maximale Teilnehmeranzahl

20 Teilnehmer im gesamten Seminar
3 Teilnehmer  je Unternehmen

Sprache(n):

    Teilnahmegebühr

    2.500,00 €

    Reduzierte Teilnahmegebühr (nur für Mitglieder der ZDS e.V.)

    1.875,00 €

    Leistungen

    • Course documentation on USB flash card
    • Refreshments: snacks and drinks
    • Lunch and dinner at ZDS' refectory

    Dieses Seminar ist abgelaufen und kann nicht gebucht werden.

    Zurück zur Übersicht

    Rabatt

    Ab dem 2. Teilnehmer eines Unternehmens stehen attraktive Vergünstigungen zur Verfügung.
    Für Universitäten und Fachhochschulen wird ein Rabatt von 50% gewährt.

     

    Wir helfen gerne weiter

    Sie haben Fragen, Wünsche und/oder Anregungen? Sprechen Sie uns an:

    ZDS - Zentralfachschule der Deutschen Süßwarenwirtschaft e.V.
    De-Leuw-Str. 3 - 9
    42653 Solingen
    T. +49 (0) 212 / 59 61-32
    seminar(at)zds-solingen(dot)de

     

     

    Das Jahresprogramm 2020

    Seitenanfang