3D-Printing Technology: Practical Workshop, September 20/21, 2017 PEO-735 Seminar abgelaufen

In different 3D printing workshops participants get applied insights into this new technology.

The Workshops

Additive manufacturing by 3D printing is meanwhile used in all parts of everyday life. Also in the confectionery world 3D printing is becoming more popular. But how do I use a 3D printer and what do I have to consider?

In these workshops participants learn from experts how 3D printers and their software work and what kind of materials can be printed. Workshops with different focuses are offered in parallel sessions so that the participants have the choice in which they prefer to take part. The topics range from 3D food printing and 3D software to 3D prototype printing, etc.

 

 

 

Workshop, September 20, 2017

14:00 – 16:00:                

  • 3D scanning, 3D-design and 3D printing:
  • Design and manufacture your own product idea in two hours
    Dr. Werner Koch, 3D-Netzwerk.nrw

16:15 – 18:15:

  • Magic 3D printing workshop
    Melissa Snover, Katjes Magic Candy Factory, Katjes Fassin UK Ltd.

End of the workshop, joint dinner

 

Workshop, September 21, 2017

08:45 – 10:45:

  • 3D food printing: Adequate material and printer properties
  • Jason Mosbrucker, 3dible.co

11:00 – 13:00:            

  • 3D printing of chocolate: How to crystalize and print in just one unit. 
  • Anian Bühler, Reutlingen University

End of the workshop, farewell lunch

 

Who should attend?

Everybody interested in the 3D printing technology, especially product developers.

 

See also our congress from September 19 to 20, 2017 "International Congress for Additive Manufacturing and 3D-Food Printing for the Confectionery and Snack Industry"

Verwendete Schlagwörter: 3D Printing

Termin(e)1

20.09.2017 – 21.09.2017  |  Solingen

3D-Printing Technology: Practical Workshop

Beginn:

20.09.2017 | 14:00 Uhr

Ende:

21.09.2017 | 13:00 Uhr

Trainer

Referent(en):

Ort:

ZDS - Die Süßwaren-Akademie
De-Leuw-Str. 3-9
42653 Solingen

Maximale Teilnehmeranzahl

15 Teilnehmer im gesamten Seminar
Keine Einschränkung der Teilnehmeranzahl  je Unternehmen

Sprache(n):

  • EN

Teilnahmegebühr

890,00 €

Reduzierte Teilnahmegebühr (nur für Mitglieder der ZDS e.V.)

660,00 €

Leistungen

  • Kursunterlagen digital auf USB Flash Card
  • Pausensnacks und -getränke
  • Mittag- und Abendessen in der ZDS-Mensa
  
  • Unser 'Special Offer' für Teilnehmer des 3D-Workshops:
  • Erhalten Sie den reduzierten Kombipreis von 1480,- statt 1655,-EUR* für den Besuch des Kongresses und Workshops! 
  • (Preis für ZDS-Mitglieder. Für Nicht-Mitglieder beträgt der Kombipreis 1980,- EUR statt 2220,- EUR)

Dieses Seminar ist abgelaufen und kann nicht gebucht werden.

Zurück zur Übersicht

Rabatt

Ab dem 2. Teilnehmer eines Unternehmens stehen attraktive Vergünstigungen zur Verfügung.
Für Universitäten und Fachhochschulen wird ein Rabatt von 50% gewährt.

 

Wir helfen gerne weiter

Sie haben Fragen, Wünsche und/oder Anregungen? Sprechen Sie uns an:

ZDS - Zentralfachschule der Deutschen Süßwarenwirtschaft e.V.
De-Leuw-Str. 3 - 9
42653 Solingen
T. +49 (0) 212 / 59 61-32
seminar(at)zds-solingen(dot)de

 

 

Das Jahresprogramm 2020

Seitenanfang