Manufacture of Licorice Products from May 22 - 23, 2018 PES 816 Seminar abgelaufen

Main focus of this course with practical demonstration on a cooking extruder is the introduction to the industrial manufacturing of licorice products. This product range requires very special know-how and experience in raw materials and process technology ensuring the desired distinctive textures and eating characteristics of the products.

  

 

Main focus:

•    Raw materials and their influence on texture and taste of the end product

•    Recipes and trend products

•    Artisanal and industrial manufacturing of deposited licorice products

•    Manufacturing technology of extruded and co-extruded licorice products (licorice sticks)

•    Specifications and quality control requirements

 

Target audience:

•  Employees of confectionery industry:
Product development, production staff, quality assurance, marketing, sales staff

• Employees from raw material and machinery suppliers

 

Verwendete Schlagwörter: #English,#introduction,#practical course,#sugar confectionery

Termin(e)0

Maximale Teilnehmeranzahl

15 Teilnehmer im gesamten Seminar
3 Teilnehmer  je Unternehmen

Sprache(n):

  • EN

Teilnahmegebühr

1.790,00 €

Reduzierte Teilnahmegebühr (nur für Mitglieder der ZDS e.V.)

1.390,00 €

Leistungen

  • Course documentation on USB flash card
  • Refreshments: snacks and drinks
  • Lunch and dinner at the ZDS refectory

Dieses Seminar ist abgelaufen und kann nicht gebucht werden.

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ZDS - Zentralfachschule der Deutschen Süßwarenwirtschaft e.V.
De-Leuw-Str. 3 - 9
42653 Solingen
T. +49 (0) 212 / 59 61-32
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