Chocolate Manufacturing: Intense Practical Course PEC-906 Seminar abgelaufen

21.10. - 15.11.2019

This comprehensive ‘bean to bar’ course aims at imparting practical and theoretical knowledge about the manufacture of chocolate and confectionery products.

Main focus:

Raw materials and recipes

Cocoa mass production

Production of dark, milk and white chocolate

Standard and alternative processes

Molding and enrobing techniques

Fillings & centers: praliné, fondant and creams

Hollow figures, premium confectionery and showpieces

Cocoa qualities, cultivation and post-harvesting

Quality control: analytics and inspection

Sustainability and certifications in chocolate production

 

Target audience:

Executives, members of management, company founders

Employees of chocolate and confectionery industry:

Production staff, product development, quality assurance 

 

ZDS diploma

The uniqueness of this course lies in the possibility to obtain not only a certificate of participation, but a diploma in chocolate technology when passing the practical, written and oral exams. Our diploma is internationally highly recognized.  

Accommodation

The price includes accomodation in a 3-star hotel (single room, incl. breakfast). A daily taxi transfer from the hotel to the ZDS (and back, on course days) is included, as well as a Taxi-Transfer from/to Düsseldorf or Cologne Airport.

Verwendete Schlagwörter:

Termin(e)1

21.10.2019 – 15.11.2019  |  Solingen

Chocolate Manufacturing: Intense Practical Course

Beginn:

21.10.2019 | 09:00 Uhr

Ende:

15.11.2019 | 13:00 Uhr

Trainer

Referent(en):

Ort:

ZDS - Die Süßwaren-Akademie
De-Leuw-Str. 3-9
42653 Solingen

Maximale Teilnehmeranzahl

20 Teilnehmer im gesamten Seminar
4 Teilnehmer  je Unternehmen

Sprache(n):

  • EN

Teilnahmegebühr

10.290,00 €

Reduzierte Teilnahmegebühr (nur für Mitglieder der ZDS e.V.)

8.290,00 €

Leistungen

  • Course Documentation
  • Accomodation
  • Refreshments: snacks and drinks
  • Lunch and Dinner at ZDS refectory
  • ZDS-Diploma "Chocolate/Confectionery"
  • Taxi-Transfer from/to Düsseldorf or Cologne Airport*
  • * For transfer to other airports, please contact us!

Dieses Seminar ist abgelaufen und kann nicht gebucht werden.

Zurück zur Übersicht

Rabatt

Ab dem 2. Teilnehmer eines Unternehmens stehen attraktive Vergünstigungen zur Verfügung.
Für Universitäten und Fachhochschulen wird ein Rabatt von 50% gewährt.

 

Wir helfen gerne weiter

Sie haben Fragen, Wünsche und/oder Anregungen? Sprechen Sie uns an:

ZDS - Zentralfachschule der Deutschen Süßwarenwirtschaft e.V.
De-Leuw-Str. 3 - 9
42653 Solingen
T. +49 (0) 212 / 59 61-32
seminar(at)zds-solingen(dot)de

 

 

Das Jahresprogramm 2020

Seitenanfang