Small batch chocolate production - Practical course PIC-2103

04.02. - 05.02.2021

Learn how to make chocolate from scratch! In this course chocolate is made starting from the beans in small batch sizes using traditional, alternative and micro production systems. Focus is set on artisan, pure, fine/flavor and single origin chocolate.

 

Main focus:

• Cocoa and chocolate qualities
• Alternative and micro chocolate production from ‘bean to bar’
• Presentation of alternative production machinery for small batch sizes


Target audience:
• Chocolatiers
• Small chocolate companies
• Chocolate industry producing premium chocolate
• Chocolate industry: product development

 

The course focuses on the practical production in our chocolate department. It ideally complements our online course "Small Batch chocolate production".
Participants of the online module therefore receive a 10% discount for this course!

Additional information about Covid 19:
We take your health seriously! In our practical courses you will be in a class with a maximum of 10 participants, so that appropriate distances and hygiene rules can be maintained.
In cooperation with the vocational school of the ZDS we have developed a comprehensive hygiene concept

 

Verwendete Schlagwörter:

Termin(e)1

04.02.2021 – 05.02.2021  |  Solingen

Small batch chocolate production - Practical course

Beginn:

04.02.2021 | 09:00 Uhr

Ende:

05.02.2021 | 17:00 Uhr

Trainer

Ort:

ZDS - Die Süßwaren-Akademie
De-Leuw-Str. 3-9
42653 Solingen

Maximale Teilnehmeranzahl

10 Teilnehmer im gesamten Seminar
3 Teilnehmer  je Unternehmen

Sprache(n):

  • DE
  • EN

Teilnahmegebühr

1.350,00 €

Reduzierte Teilnahmegebühr (nur für Mitglieder der ZDS e.V.)

995,00 €

Leistungen

  • Course documentation via download
  • Refreshments: snacks and drinks
  • Lunch and dinner at the ZDS refectory

In den Warenkorb

Zurück zur Übersicht

Rabatt

Ab dem 2. Teilnehmer eines Unternehmens stehen attraktive Vergünstigungen zur Verfügung.
Für Universitäten und Fachhochschulen wird ein Rabatt von 50% gewährt.

 

Wir helfen gerne weiter

Sie haben Fragen, Wünsche und/oder Anregungen? Sprechen Sie uns an:

ZDS - Zentralfachschule der Deutschen Süßwarenwirtschaft e.V.
De-Leuw-Str. 3 - 9
42653 Solingen
T. +49 (0) 212 / 59 61-32
seminar(at)zds-solingen(dot)de

 

 

Seitenanfang