Confectionery and chocolate fillings - Web-Seminar Block 2 PEC-2114-2 Seminar abgelaufen

14.07.2021 - Water based fillings, jellies, aerated products and fillings

In this course we focus on fillings for pralines and chocolates. This block deals about water-based fillings, jellies and aerated products: Here you will get the necessary knowledge about raw materials, processing techniques and recipes.

Program - Block 2

 

12:30      Welcome

 Jellies and water based chocolate fillings:           

  • Introduction: Types of jellies and water based chocolate fillings and market products
  • Pectin jellies and Pate de fruit
  • Agar Agar Jellies
  • Starch jellies type Lokum
  • Marmelade type fillings
  • Raw materials: Sugar, glucose syrup, humectants, hydrocolloids, acids, flavors, fruit pastes
  • Recipes, composition
  • Water content and water activity
  • Production process
  • Starch and starchless depositing and enrobing with chocolate
  • Depositing in chocolate shells
  • Troubleshooting

 Pectin Jellies - Raw material, pectin types, gelation process, textrues, recipes

 N.N., Herbstreith & Fox GmbH & Co. KG

Aerated  Products for enrobed chocolate products:

  • Introduction: Types of aerated products and market products
  • Angel kiss
  • Marshmallow (deposited and extruded)
  • Marshmallow (grained and ungrained)
  • Nougat Montelimar
  • Candy bar – Nougat
  • Production process: Cooking, aeration, depositing and extrusion process
  • Enrobing and moulding process
  • Troubleshooting
  • 17:30   End of the Block

 

 

 - Subject to changes -

 

 

 


Target audience:

• Employees of industrial chocolate manufacturers

• Production staff, product development, quality assurance, marketing, sales staff

• Employees from raw material and machinery suppliers

 

Samples will be sent prior to the seminar at an additional cost of 50,00 €. To get the samples on time please do your booking as soon as possible.

Further Blocks:

1. Fondant raw mass, fondant, fondant glazings 19.05.2021

2. Water based fillings, jellies, aerated products and fillings14.07.2021

3. Liquid chocolate fillings and caramel 16.06.2021

4. Fat based fillings 25.08.2021

5. Nougat, Gianduja and Marzipan 07.09.2021

6. Truffle and ganache 06.10.2021

7. Hard, soft and laminated crocant 03.11.2021

8. Forming technologies 15.12.2021

Verwendete Schlagwörter:

Termin(e)1

14.07.2021  |  Solingen

Water based fillings, jellies, aerated products and fillings

Beginn:

14.07.2021 | 13:00 Uhr

Ende:

14.07.2021 | 17:00 Uhr

Anmerkungen

a. Types of water based fillings and market products
b.  Raw materials
c. Process of pectin jellies
d. Process of Agar jellies
e. Aeration technology

Trainer

Ort:

ZDS - Die Süßwaren-Akademie
De-Leuw-Str. 1-9
42653 Solingen

Maximale Teilnehmeranzahl

20 Teilnehmer im gesamten Seminar
3 Teilnehmer  je Unternehmen

Sprache(n):

  • EN

Teilnahmegebühr

450,00 €

Reduzierte Teilnahmegebühr (nur für Mitglieder der ZDS e.V.)

300,00 €

Leistungen

Dieses Seminar ist abgelaufen und kann nicht gebucht werden.

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Rabatt

Ab dem 2. Teilnehmer eines Unternehmens stehen attraktive Vergünstigungen zur Verfügung.
Für Universitäten und Fachhochschulen wird ein Rabatt von 50% gewährt.

 

Wir helfen gerne weiter

Sie haben Fragen, Wünsche und/oder Anregungen? Sprechen Sie uns an:

ZDS - Zentralfachschule der Deutschen Süßwarenwirtschaft e.V.
De-Leuw-Str. 1 - 9
42653 Solingen
T. +49 (0) 212 / 59 61-32
seminar(at)zds-solingen(dot)de

 

 

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