Web-Seminar: Protein bars - Milk-based and plant-based technology WEB-2304 Seminar abgelaufen

22.02.2023 - 23.02.2023

The ZDS – Team presents a new Web-Seminar: Protein bars – Milk-based and plant-based technology. We show market products, review raw materials and have a closer look at the technology they are produced with.

Protein bars are confectionery products with added value. It is a strong growing category and a lot of new raw materials are used. Texture and taste are improving with each new generation. During the seminar, we are having a closer look to:

·         Market product overview

o   Milk based

o   Plant-based

·         Raw materials and importance for the bar technology

     

    • Sucrose (alternative sugars)
    • Glucose syrup, oat syrup, rice syrup (alternative syrups)
    • Water and concepts of water content and water activity
    • Humectants
    • Sugar substitutes
    • Fibres
    • Vegetable fats
    • Emulsifiers

     

·         Milk proteins/ derivates

  • Plant-based proteins
  • Nuts and nut pastes

·         Mixing process

·         Protein bar technology

     

    • Extrusion
    • Cooling
    • Cutting
    • Enrobing

     

·         Chocolate coating with protein content

           

You will receive a box with protein bars oft the European market and lab-made samples with different ingredients for tasting sessions during the Web-Seminar.

Verwendete Schlagwörter: #neu #protein #bars

Termin(e)1

22.02.2023 – 23.02.2023  |  Solingen

Web-Seminar: Protein bars - Milk-based and plant-based technology

Beginn:

22.02.2023 | 13:30 Uhr

Ende:

23.02.2023 | 17:30 Uhr

Trainer

Referent(en):

Ort:

Web-Seminar
Solingen

Maximale Teilnehmeranzahl

40 Teilnehmer im gesamten Seminar
5 Teilnehmer  je Unternehmen

Sprache(n):

  • EN

Teilnahmegebühr

750,00 €

Reduzierte Teilnahmegebühr (nur für Mitglieder der ZDS e.V.)

595,00 €

Leistungen

  • Course documents in digital form
  • Sample box with market samples and lab-made samples for tasting
  • Certificate of attendance

Dieses Seminar ist abgelaufen und kann nicht gebucht werden.

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Rabatt

Ab dem 2. Teilnehmer eines Unternehmens stehen attraktive Vergünstigungen zur Verfügung.
Für Universitäten und Fachhochschulen wird ein Rabatt von 50% gewährt.

 

Wir helfen gerne weiter

Sie haben Fragen, Wünsche und/oder Anregungen? Sprechen Sie uns an:

ZDS - Zentralfachschule der Deutschen Süßwarenwirtschaft e.V.
De-Leuw-Str. 1 - 9
42653 Solingen
T. +49 (0) 212 / 59 61-32
seminar(at)zds-solingen(dot)de

 

 

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