Jahresprogramm 2023

Bar Manufacturing Technology - Cereal, Protein, Fruit and Candy bar PES-2316

19.06. - 22.06.2023

We have completely revised our popular bar technology workshop and offer demos on production equipment in addition to theoretical and practical content.

Bar products are confectionery, snacks, and healthy snack products. The variants are diverse and are constantly reinventing themselves. We show many variants of bars with the corresponding raw materials in binders and dry ingredients and the associated technologies. In the practical part, we make bars manually and everyone can show their creativity. In the further part, we produce different bars on production equipment and evaluate the final results.

Product categories:

  • Cereal bars
  • Protein bars
  • Fruit bars
  • Candy bars
  • Baked bars
  • Raw materials:

    • Sugar, sugar syrups, humectants, sugar substitutes, fibers
    • Cereals, dry fruits, nuts
    • Proteins - dairy-based and vegetable-based
    • Whipping agents
    • Vegetable fats

  • Chocolate and compound for enrobing
  • Cooking, Mixing and Forming technology
  • Shelf life - water content, water activity, etc.

We are planning to visit a machinery supplier for practical test trials. Stay tuned to get regular updates.

Verwendete Schlagwörter: #new #candy bar #cereal bar #protein bar

Termin(e)1

19.06.2023 – 22.06.2023  |  Solingen

Bar Manufacturing Technology - Cereal, Protein, Fruit and Candy bar

Beginn:

19.06.2023 | 10:00 Uhr

Ende:

22.06.2023 | 13:00 Uhr

Trainer

Ort:

ZDS - Die Süßwaren-Akademie
De-Leuw-Str. 1-9
42653 Solingen

Maximale Teilnehmeranzahl

12 Teilnehmer im gesamten Seminar
5 Teilnehmer  je Unternehmen

Sprache(n):

  • EN

Teilnahmegebühr

2.390,00 €

Reduzierte Teilnahmegebühr (nur für Mitglieder der ZDS e.V.)

1.890,00 €

Leistungen

  • Seminar documents in digital form
  • Transport and visit a machinery company 
  • Refreshments: beverages and snacks
  • Lunch and dinner at the ZDS refectory
Ask the seminar coordinator for accommodation at the ZDS guest house. Single room with private bathroom and breakfast.

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Rabatt

Ab dem 2. Teilnehmer eines Unternehmens stehen attraktive Vergünstigungen zur Verfügung.
Für Universitäten und Fachhochschulen wird ein Rabatt von 50% gewährt.

 

Wir helfen gerne weiter

Sie haben Fragen, Wünsche und/oder Anregungen? Sprechen Sie uns an:

ZDS - Zentralfachschule der Deutschen Süßwarenwirtschaft e.V.
De-Leuw-Str. 1 - 9
42653 Solingen
T. +49 (0) 212 / 59 61-32
seminar(at)zds-solingen(dot)de

 

 

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