Fillings for chocolate products: Practical introduction course PEC-2233

24.10. - 28.10.2022

The practical course "Fillings for chocolate products" presents the technologies and raw materials involved in the production of filled chocolates.

 

 

Based on the web seminar series of 2021 with 8 blocks, we offer now the practical seminar in 2022.
Theory will be offered as online seminar and we'll have only a short summary during the seminar.

Focus on the practical course is preparing different types of fillings and centers:
•    Market samples
•    Fondant – basic fondant, fillings for chocolate shell, deposited fondant in starch trays and silicone moulds
•    Pectin and Agar Agar jellies
•    Caramel for extrusion and filling in chocolate shell
•    Liquid fillings with and without sugar crust
•    Fat based fillings
•    Praliné (Nougat), Gianduja and Marzipan
•    Truffle and ganache
•    Hard, soft and laminated crocant
•    Moulding and enrobing technologies

Technologies and machines that are used and demonstrated in practice:

  • One Shot technology
  • Cold stamping technology


Target audience:

• Employees of industrial chocolate manufacturers

• Production staff, product development, quality assurance, marketing, sales staff

• Employees from raw material and machinery suppliers

Verwendete Schlagwörter:

Termin(e)1

24.10.2022 – 28.10.2022  |  Solingen

Fillings for chocolate products

Beginn:

24.10.2022 | 09:00 Uhr

Ende:

28.10.2022 | 17:00 Uhr

Trainer

Ort:

ZDS - Die Süßwaren-Akademie
De-Leuw-Str. 1-9
42653 Solingen

Maximale Teilnehmeranzahl

10 Teilnehmer im gesamten Seminar
3 Teilnehmer  je Unternehmen

Sprache(n):

  • EN

Teilnahmegebühr

2.950,00 €

Reduzierte Teilnahmegebühr (nur für Mitglieder der ZDS e.V.)

2.360,00 €

Leistungen

  • Course documentation
  • Refreshments: snacks and drinks
  • Breakfast, lunch and dinner at the ZDS refectory

In den Warenkorb

Zurück zur Übersicht

Rabatt

Ab dem 2. Teilnehmer eines Unternehmens stehen attraktive Vergünstigungen zur Verfügung.
Für Universitäten und Fachhochschulen wird ein Rabatt von 50% gewährt.

 

Wir helfen gerne weiter

Sie haben Fragen, Wünsche und/oder Anregungen? Sprechen Sie uns an:

ZDS - Zentralfachschule der Deutschen Süßwarenwirtschaft e.V.
De-Leuw-Str. 1 - 9
42653 Solingen
T. +49 (0) 212 / 59 61-32
seminar(at)zds-solingen(dot)de

 

 

Seitenanfang